maisonpersillyomgevingheader

Omgeving

  • omgeving1
  • omgeving2
  • omgeving3
  • omgeving4

 

Omgeving

Het huis ligt aan een doodlopend weggetje, boven aan de rand van het sfeervol en rustige dorpje Grimault. U kijkt uit over het dorp en het door bos omzoomde dalletje, waar het riviertje de Serein door heen stroomt. Het dorp is zo rustig omdat er geen doorgaand verkeer is. De omgeving is landelijk met veel bossen afgewisseld met akkerland. Het biedt allerlei mogelijkheden om heerlijk te wandelen en te fietsen.

Naast het huis start een wandelroute en 50 meter verder vindt u het pad van het oude smalspoorweg traject (zie Le Petit Train onder het kopje ontspanning) dat u via een prachtig parcours door bos en landerijen naar Noyers voert en indien gewenst verder tot aan Chablis.

Als u dit oude spoorwegtraject aan de andere kant van het dorp begint te volgen komt u in het dorpje Tormancy terecht, met een prachtige brug over de Serein, vanwaar u langs de Serein weer terug naar Grimault wandelt. Ook deze tocht kunt u verlengen tot aan Isle sur Serein en verder. Deze tochten zijn natuurlijk ook heel goed met de mountainbike te maken.

Als u langs de tuin naar boven loopt vindt u aansluitend tussen de bomen een groot terrein waar de dorpelingen elke avond jeu de boules spelen. Een perfecte plek om zelf een balletje te gooien. Het terrein is groot omdat hier regelmatig regio wedstrijden plaats vinden. Op 15 augustus, een nationale feestdag, vindt hier elk jaar een serieus concours plaats met aansluitend een groot feest!

De Serein is een langzaam stromende rivier met heerlijk rustige visstekjes. Wilt u vliegvissen, dan is het zaak een riviertje in de buurt te zoeken, zoals de Cousin, waar u op forel kunt vissen. Vergunningen krijgt u in het tweede hands boekwinkeltje aan de doorgaande route D86 in Massangis.

Voorzieningen

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt terecht in het 5 km verder gelegen historisch Noyers sur Serein. Daar bevindt zich o.a. de bakker, twee supermarktjes, een excellente slager, twee cafés en een paar restaurants in verschillende prijsklassen. Op woensdagochtend is hier de weekmarkt, waar u (bio)groenten, kaas, etc…kunt krijgen. Vooraan als u het dorp in rijdt is hier ook een tankstation te vinden.

Ook in het de andere kant op gelegen Isle sur Serein vindt u bakkers en een supermarktje. Voor uitgebreide boodschappen kunt u naar Avallon, waar u alle grote supermarkten vindt; Auchan, Leclerc, Aldi, Lidl, etc…

Contact

 

Peter Bliek +31(0)625000603
Sylvia van Melick +31(0)625000604

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.