maisonpersillykidsheader

Kinderen

 

Kinderen

Guédelon
Een levende middeleeuwse bouwplaats waar met de middelen en de technieken van de middeleeuwen een burcht wordt gebouwd. Een geweldige plek om te bezoeken, waar u met eigen ogen kunt zien hoe steenhouwers, metselaars, timmerlieden, een smit, touwslagers, etc. al 10 jaar aan het bouwen zijn aan hun meesterwerk!

Cardoland
Monsieur Cardo heeft zijn liefde voor de préhistorie en de daarin levende dinosauriers in dit park zelf vormgegeven. Na zijn pensionering is hij begonnen en nu is er een themapark waar kinderen hun interesse voor de préhistorie en de bijbehorende dinosauriërs helemaal kunnen beleven. Levensgrote beesten een nederzetting en een grot en nog veel meer.

Ludotheque
Voor als het even niet zulk mooi weer is en je er met de kleintjes er uit wilt is er een openbare speelzaal in Montbard. Het is een onderdeel van de plaatselijke kinderopvang. Er is hier de mogelijkheid om met kind en ouder (mininmaal 1 verplicht) langs te komen om te spelen. Het is een gratis openbare voorziening om de kinderen op het platteland de gelegenheid te geven om met elkaar te leren spelen. We hebben geinformeerd en buitenlandse kinderen zijn van harte welkom! De tijden en dagen staan op hun website vermeld onder het kopje Ludotheque. Montbard is een half uurtje rijden over kleine
D-weggetjes door het mooie afwisselende landschap.

Zwemparadijs Amphitrite
In het zelfde Montbard vindt u het “zwemparadijs” Amphitrite, waar je binnen terecht kunt met slecht weer. Er zijn speelvoorzieningen in het water! Maar als het lekker warm is lijkt dit ook wel aantrekkelijke plek om een duik te nemen met de kids! Zie de link voor een impressie en de praktische informatie.

Avonturenpark Youmbao
Wel wat verder weg, in Appoigny bij Auxerre, vindt je een avonturenpark voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Van ballenbak en reuzen glijbaan tot een outdoor survivalroute. Kortom hier is binnen en buiten te spelen en voor alle kids wel iets spannends te doen! Ideaal voor als het een dagje wat minder weer is!?