maisonpersillybrocanteheader

Markten en brocanterie

  • markt12
  • markt13
  • markt16
  • markt26

 

Markten en brocanterie

Door het jaar heen zijn er de reguliere markten die sowieso de moeite waard zijn, denk aan de overdekte zaterdagmarkt in Avallon en de kleine maar voor verse spullen o zo fijne weekmarkt op woensdag in Noyers. De bloedworst van slager Paillot wordt ter plekke bereid in een grote 'marmite' gestookt op hout! Kortom, hier vindt u lokale aanbieders van verse kaas, wijn, worst en groente. Meer 'slow food' kunt u het niet vinden. De interessantste plekken om uw eigen vondsten te doen. Daarnaast zijn er nog vele jaarmarkten en speciaalmarkten. Wat dacht u van de wijnmarkten?

Vide Greniers
Elk weekend vanaf het voorjaar zijn er op allerlei plekken Vide Greniers. Vide Greniers, letterlijk zolderopruiming, zijn rommelmarkten meestal georganiseerd door het plaatselijke feestcomité. Een waar sociaal fenomeen in de streek. Ze zijn te vinden in alle maten, van een paar kramen rond de kerk tot meer dan 500 deelnemers door een heel stadje heen. Dwalend langs de kraampjes met oude huisraad, brocante, oud gereedschap en nog veel meer, kunt u hier nog echte vondsten doen of heerlijk sfeer proeven. Op al deze markten is er één
plek waar je altijd even langs gaat, het buffet. Daar kun je ’s ochtends een kop koffie en een croissant halen. Als je mazzel hebt, hebben de dames van het feestcomité hun best gedaan en zijn er allerlei soorten taart te krijgen. Tussen de middag is er altijd de mogelijkheid om iets te eten aan één van de lange tafels. Eigenlijk is dit waarom iedereen hier is. Niets is zo leuk als er lekker tussen te gaan zitten en het leven te genieten.

Een excellent buffet vindt u op de rommelmarkt van Saint Père bij Vezelay o.a. in het Pinksterweekend. Daar heeft het comité voor de restauratie van het prachtige oude kerkje er een absolute kunst van gemaakt. Kwalitatief goed en altijd erg gezellig.

Verder vindt u in de streek natuurlijk ook vele Brocantes, zoals door heel Frankrijk. In deze winkels vindt u meestal een al 'voorgeselecteerd' aanbod van oude spulletjes.

Voor de echte liefhebbers is er natuurlijk ook nog de 'Emmaüs', een werkgemeenschap voor mensen die op één of andere manier buiten de samenleving zijn geraakt en nu een kringloopwinkel runnen. U kunt ze vinden in Pontigny en Blanay.