maisonpersillyculinairheader

Culinair

  • culi1
  • culi2
  • culi3
  • culi4
  • culi5
  • culi6
  • culi29

Het begrip Bourgondiër bestaat natuurlijk niet voor niks!
De streek is beroemd om zijn rijkdom aan traditionele plaatselijke producten en gerechten. Het zijn er zo veel binnen de Bourgogne waardoor je plaatselijk ook weer veel kunt ontdekken.

In de streek rond Maison Persilly vind je kazen (l’epoisse, vermenton, vézelay, etc), wijnen (Chablis, Tonnerre, Epineul, Irancy, Crémant de bourgogne, etc), olie (koolzaad en walnoot), vis (forel), gedestilleerd (Marc de Bourgogne), kruidkoeken, crême de cassis, crême de pêche, aperitief (ratafia) etc...maar ook de traditionele gerechten zoals natuurlijk Boeuf Bourguignon, escargots, jambon persillé, gougères (kaas soezen), en nog veel meer. Zelf kunt u veel van deze producten vinden op streek markten als de zaterdagmarkt in Avallon. Of op specifieke plekken zoals prachtige wijn uit de streek bij Tonnerre, op Chateau Vaulichères in Vaulichères.

Of verse truffel die tijdens die je tijdens een aantal weekenden in het najaar op de Marché aux Trufes in Noyers vers kan kopen en genieten. Vergeet daar vooral niet de omelette met verse geraspte truffel te eten. Met als mooie aanvulling vers bereidde bloedworst en truffelworst, ter plekke gekookt in een oude 'marmite'.

Natuurlijk kunt u ook ook uit eten gaan en genieten van de kookkunsten van de plaatselijke koks. In de directe omgeving bevelen wij van harte aan: La Vieille Tour in Noyers. Laurens Kluyver en zijn vrouw presenteren u smaakvolle en duidelijk met veel liefde bereidde gerechten met invloeden vanuit de traditionele, maar ook de internationale keuken. De beste vegetarische gerechten in de verre omtrek! En alles voor een zeer schappelijke prijs. En als u dan toch eens een authentieke Franse 3 sterren ervaring wilt hebben, raadt Laurens Kluyver van La Veille Tour u op zijn beurt het Cotes Saint Jacques in Joigny aan, van topchef Jean Michel Lorain. Daarnaast vindt u op dit niveau in de regio ook nog L’Esperance van Marc Méneau bij Vézelay en het Relais Bernard Loiseau in Saulieu. In de directe omgeving is er verder van alles te vinden als u eens traditioneel uit eten wilt. Eveneens in Noyers is er bijvoorbeeld het restaurant van de plaatselijke slager Paillot: Restaurant Les Millésimes. Een prachtige authentieke locatie, heel sfeervol en feestelijk, met een kwalitatieve goede traditionele keuken.