maisonpersillyontspanningheader

Ontspanning

 Ontspanning

Wandelen, fietsen, hardlopen, picknicken langs de rivier, het is allemaal mogelijk in de directe omgeving. In Maison Persilly vindt u een map met een aantal suggesties voor diverse wandelroutes, kort of langer. De streek is al meerdere malen bezocht door de Tour de France en biedt dan ook voldoende mogelijkheden om tochten te maken voor de sportieve fietser. Voor de hardlopers hebben we een aantal routes die je als wandelaar natuurlijk ook goed kan benutten. Langs de Serein zijn op loopafstand een paar heerlijke plekjes om even te pootje baden, bijvoorbeeld onder de brug van Tormancy. Wilt u wat verder op een echte picknick plek aan de rivier dan kan dat bij de brug bij Poilly-sur-Serein.

Maar waar u echt voor op uw plek bent in Grimault is: Jeu de boules! Elk jaar vindt op het prachtige Place de Petange, net buiten de tuin van Maison Persilly, één van de grotere streekwedstrijden plaats. U kunt elke dag van het terrein gebruik maken en misschien wel meedoen met de wedstrijd!

Daarnaast biedt de streek een aantal 'uitjes'. Bij het Office de Tourisme in Noyers kunt u alle informatie vinden, maar nu kunnen we u al een paar aardige suggesties doen.

Le Petit Train de Massangis
In Massangis, slechts 5 km verder, ligt een origineel stuk smalspoor waarop u nog mee kunt rijden. Dit spoortje liep vroeger van Migennes naar Isle sur Serein, via Chablis en Noyers. Daar waar het spoor is verdwenen kan je het onstane pad volgen en de uitgezette wandeling tot aan Chablis volgen. Aan het begin van je tocht kom je dan net buiten het dorp het oude stationnetje van Grimault nog tegen.

Museé La Maison des Pierreux
Ook in Massangis vindt u een streekmuseum over het beroemde steen uit de plaatselijke steengroeves, die nog steeds actief worden gebruikt. De geschiedenis van deze steen gaat heel ver terug. In het museum kunt u veel historische beelden, materialen en gereedschappen zien. Steen uit Massangis is bijvoorbeeld gebruikt voor de voet van de eiffeltoren, maar ook voor het beeld van de olympische vlam tijdens de spelen in Seoul.